Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Στον Άη Λύπιο του Διονυσίου Σολωμού.

2 σχόλια:

Κουρσαρος-Καλόγερος είπε...

Θυμαμαι ακομα τις εκδρομες μας, οπου ποδαρατα απο το Καραμπινειο επηγαιναμε στον Αγ.Λυπιο για να περασουμε το πρωινο μας παιζοντας μπαλα στο λιοστασι απο κατου,γεμιζοντας με τσι φωνες μας τον τοτε ησυχο δρομο του καλαμακιου...(ο Γεωργανος-ο Πεπος-ο Βιλιαρδος-ο Αβουρης-ο Ζησης ο Καρδιανος-ο Ανδρεωλας-ο Μπισκινης-η Αλινα-η Αγγελικα-και ολη η παλια παρεα)χαμενοι πια, διασπαρτοι σαν τα φυτρα που παρασερνει ο αερας...και τυχεροι που βρεθηκαμε στην τοτινη Ζακυνθο μεσα στη φυση που ολο υγεια μοσχοβολουσε, μεσα σ'ανθρωπους που αγαπαγανε,αλλα και μακρυα απο καταστασεις σαν κι αυτες που μεσα απο το εργο του, μετεφερε ο ποιητης σε μας.Και σημερα "η ψυχη συνεχιζει να ξαστοχαει" αλλα για αλλο λογο....αλλαξανε τα πραγματα..αλλαξανε πολυ.
Η μηπως εμεις τα βλεπουμε ετσι;
Αλλα παλι υπαρχει και η λαικη ρηση¨
"καθε περσι και καλυτερα"
που παει να πει πως μαλλον δικαιολογημενα κοιταμε προς τα πισω με νοσταλγια.
Μα τον Αγιο.. προσμενω να ιδω τι θα λενε οι επομενες γενιες για την εποχη τη δικη μας.Ωρες ειναι να τους ακουσω να μιλουνε με νοσταλγια για τσι μερες ετουτες....
που δεν αρεσουνε σε μας οπως εκειες οι μερες ευτουνων (παλιοτερα)που δεν αρεσανε σε ευτουνους κ.ο.κ.
Μπας και εβουρλιστηκαμε ομαδικα??
Μπας και δεν μπορουμε να δουμε τις ομορφιες της εποχης μας και αρεσκομαστε μοναχα στα παλιοτερα?
Για να βαλουμε νου και να κοιταξουμε την ομορφια του τοτε να την δουμε στο σημερα, φιλτραρισμενη απο το φιλτρο των λογων του ποιητη που διαχρονικος φωναζει:
«Ω Διονύσιε lερομόναχε, τα μέλλοντα θε να γίνει τώρα για σε παρόν· ακαρτέρει και βλέπεις εκδίκησην του Θεού».
Γιαννης Καλογεροπουλος.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Πήγαμε φέτος μέσα στο 15αυγουστο. Ωραία θέα, πιάνουν τα κινητά, προσοχή στο γεφυράκι από κάτω στο χωματόδρομο σε καταπίνει μια μεγάλη γούβα αν δεν την παρακάμψεις!